Detail článku "Vánoční vycházka 23.12.2015"

Putování Starým Městem a Malou Stranou + posezení U tří zlatých trojek se zúčastnili: Keprtovi Pavla a Pavel, Martina Vernerová, Lilka Sussmanová, Alena Zemanová, Martina Mlýnková, Petr Petöfi Fiala, Michal Čakrt, Mary Vytrhlíková, Míra Vykydal, Olina a Mirek Panuškovi.

 

Nejdřív jsme šli k Panně Marii Sněžné na Jungmannově náměstí na výstavu betlémů. Vedle hezkých, decentních a umělecky vyvedených jsme viděli i kýče a nevkusnosti, třeba betlém ze špuntů od vín. 

 

Na Václavském náměstí jsme si dali pivo, protože na prosinec bylo nadměrné teplo. Svařák přišel na řadu na náměstí Republiky před Kotvou - Pavla Keprtová nás dovedla ke svému oblíbenému slovenskému stánku, kde dělají svařák z opravdického vína.

 

Pak jsme zrychleně přešli přes Staroměstské náměstí na Karlův most a poslouchali chvíli hudbu, která se linula z lodě ukotvené pod mostem. Na lodi totiž stála Pražská mobilní zvonkohra. 

 

Potom jsme dokončili přesun do Valdštejnské ulice a poseděli U tří zlatých trojek, někteří i déle, než původně počítali. 

 

Tímhle večírkem ty Vánoce vlastně docela fajn začínají. Tak za rok zase ahoj na Staré městě pražském!

 

Mirek P.