Detail článku "Teotihuacan Cup 2013"

Novou desetiletku oblíbeného klání mladí versus zkušení jsme zahájili  již tradičně začátkem listopadu v hale ve Smržovce. 11. ročník tentokrát organizovala Verča Jiravová a dlužno říct, že když nás v sobotu ráno po dlouhé noci  hnala v 9 hodin na plac,  byl její hlas mnohem sametovější, než rázné povely Moniky v předchozích ročnících.
My zkušení jsme přivezli 2 ženské posily – Ivu a Danu, Martin Zedník k tomu dodal šikovný smíšený pár a tohle obohacení našeho týmu,  plného ortéz, bolavých ramen, pochroumaných kotníků a jinak zdevastovaných těl  se časem ukázalo jako velké plus. Smíšený volejbal a dámský nohejbal jsme těsně rupli, při floorbalu hrál náš mužský i ženský tým, jak už to bývá, pouze o opticky co nejlepší skóre. V prvním dnu jsme získali vítězný bod jen v pánském nohejbalu a i když jsme večer po roce či dvou zvrátili na svou stranu vítězství v prestižním Píč Cupu, byly průběžné výsledky prvního dne tristní.
Po demokratické debatě všech účastníků nakonec došlo k dohodě, že obvyklé nedělní volejbaly budou z kategorie nesoutěžní přesunuty do bodovaných disciplín, což nám dávalo ještě nějakou naději na zvrat výsledku.
Košandu jsme těsně prohráli o jediný bod, což – jak se později ukázalo – byl možná rozhodující moment. Ve fotbale totiž naše ženy naprosto senzačně zvítězily 1:0, až z toho vlajkonošům dvacítky na přeplněných tribunách zmrzly ksichty. V pánském fotbalu nás mlaďoši uběhali, ale v následujícím volejbalovém klání jsme potvrdili zkušenost, herní vyzrálost, taktickou důslednost i neutuchající bojovnost – zkrátka suverénně  jsme opanovali dění na pánském i dámském kurtu.
Nakonec tedy celkově zvítězila  dvacítka těsně  6:5 a na závěrečném rautu právem převzala válečnou sekeru pro vítěze. Trochu jsme si drbali hlavu, protože tu či onde rozhodoval onen pověstný chlup, ale nemá cenu si říkat, co by bylo kdyby… Zkrátka nezbývá než se pokusit příště o zdánlivě nemožné a těm mladým natrhnout žaket.
Bylo to zkrátka jsko vždy příjemné a můžeme se těšit na další ročník. A závěrečný dík organizátorům i Ále za cateringové služby.
Zapsal: Zdeněk P.