Detail článku "Temešvár podzim 2012"

Temešvár 2012     12-14.10.2012

Přes týden masírováni špatnou předpovědí počasí dorazilo nakonec do Temešváru 33 bojovníků, kteří byli rozčleněni do 4 družstev:

 

Vytlačilov:   nakonec  2. – 13 bodů

Jiří Vytlačil, Tomáš Hájek, Vojtěch Brož, Jiří Svoboda, Andrea Zvonařová, Jana Hromířová, Jára Čubr, Alena Zemanová

 

Bouličkov:  nakonec  1. – 8 bodů

Petr Krejčí, Pavel Srp, Táňa Srpová, Petr „Havlítko“, Jarda Dmejchal, Vašek Řápek, Lilka Sussmannová, Tibor Hnud

 

Misíkov:    nakonec  4. – 15 bodů

Petr Misík, Monika Misíková, Zdeněk Procházka, Lenka Zavadilová, Soňa Vašicová, Zdeněk Kocábek, Míra Panuška, Pavel Vyleta

 

Vykydalov:    nakonec  3. – 14 bodů

Míra Vykydal, Matěj Brouček, Marek Štěrba, Majda Broučková, Pavelek Ďásek, Gigi Dvořák, Pepíč Šípek, Olina Panáčková, Věrka Nováková

 

   Novým prvkem byla účast týmu Jiřího V. sestaveného z jeho spolupracovníků a  zejména –vnicJ, díky němuž se podařilo poněkud srazit průměrný věk celé akce, do té doby neseno na bedrech Misíků a části sezimáče. Dojíždělo se za deště, který však postupně ustával.

V pátek byl samozřejmě tradiční seznamovací večírek, kdy zařval první sud gambáče. Okořeněno hudbou dua Pa-Vy a následně Dua Misíci.  Výsledky mariáše nejsou zpracovateli zápisu známy.

  

Ráno nás přivítalo slunečné počasí a kurty ve velmi dobrém stavu, takže se všechny soutěže rozběhly a dohrály podle plánu. Narazil se druhý sud Platanu, ale zřejmě nebyl dost těsný a musel někde odtékat (pane Srpe, příště na to prosím dohlédněte!)  ve slunečném počasí se netěsnostmi uniklé pivo rychle odpařovalo, takže odpoledne už muselo dojít na třetí –a poslední. Naštěstí byly k dispozici záložní basy s lahváčema,  což v kombinaci se skutečností, že v neděli nás bylo hodně řidičů se podařilo pitný režim udržet ve fyziologických dimenzích.

 

   Sportovní stránka celé soutěže byla celkem vyrovnaná. Sice hned na šipkách se utrhli sezimáci (proč asi?) a vedení v soutěži už nepustili,  ale o ostatní místa se svedl poměrně tvrdý boj a rozdíly na 2-4 místě byly jednobodové. Misíci přes vyrovnané výkony nakonec doplatili na to, že nevyhráli žádnou soutěž. Jinak šipky, nohejbal a dámský tenis Boulíčci, fotbal Vykyši a volejbal (zejména díky ženským posilám) Vytláčovci.

 

Neděle byla rovněž nádherně slunečná, takže se poměrně rozsáhle hrál i pánský tenis  mimo soutěž za účasti pěti párů.  Někteří zašli na houby a přinesli poměrně rozsáhlou úrodu. Do doby psaní tohoto příspěvku se autorovi žádné zprávy o otravě houbami nedonesly, takže snad i tato část letošního Temešváru byla úspěšná.

 

Pavelek již tradičně organizačně takřka bezchybně  (drobné výtky pana Vykydala typu „dám Ti do držky – jak jsi to počítal, ty drne!“  byly opravdu ojedinělým jevem).

 

Děvčata se o nás vzorně postarala co do chodu kuchyně –jiné detaily starání se děvčat známy autorovi nejsou, možno řešit dodatkem k zápisu přes Soňu. Takže přátelé –napřesrok v Temešváru opět do boje! A protože není jarní Stezka, stálo by za úvahu popřemýšlet i o jarním termínu, pokud samozřejmě majitel bude mít volné termíny. Po sv. Jiří máme poměrně velkou díru a protáhnout kostru by nebylo od věci! A dosti z nás prahne po odvetě- co si budeme povídat.

 

Zapsal : Jiří Vytláča , ten co se už letos taky dožil… (ale trochu se ještě hejbu, uznejte!)