Detail článku "Squash a Bowling v Záběhlicích 12.3.2016"

 

V 17terníku se objevila výzva k protažení těla. Autorka výzvy v dobré víře, abychom nedědkovatěli, nebabkovali a hlavně, něco pro sebe i druhé udělali, poslala tento mejlík.

From: martaverner@seznam.cz

Sent: Monday, March 07, 2016 6:18 PM

To:

Subject: Squash a bowling v Záběhlicích v sobotu 12.3.

Vážení,

připomínám již pravidelnou sportovní akci, o které si mňoukají všechny kočky ze Záběhlic ! V sobotu 12.3. už to zase přijde ! Můžeme svá těla ve sportovním trikotu potýrat, zazářit mezi kamarády a svým výkonem potěšit nejen sebe, ale i ostatní členy týmu (a především čumily). Sama se asi stanu čumilem, protože od minulého squashe mě stále bolí pravé rameno.

Přesto prosím všechny znalce oboru medicínského, aby nás od této aktivity nezrazovali - sami víme, jak se nejlépe zničit. Squashové kurty máme rezervované zatím dva. Aktivní hráči hlaste se ! Sejdeme se na recepci www.hamrsport.cz v 10:45, kurty jsou zamluvené od 11 do 12. Pak se vydýcháme a osprchujeme a dáme si něco dobrého k obědu v samoobslužné restauraci. Po obědě skočíme na jedno kácovské - naproti - cestou na bowling. Můžeme se i trošinku projít. Na www.ovcin.cz máme zamluvené dvě dráhy na dvě hodiny od 14 do 16. A následuje vyhodnocení a volná konzumace. Hlaste se!! Možná udělám i tabulku!! Ale na úroveň tzv. Panuškova filipkového koeficientusenevyšplhám... Těším se, Martina

 

 

 

Setkala se však s vlažnou odezvou…

 

 

 

Ahoj,

 

 

je nás malá hrstka, kteří se nebojíme vběhnout na kurt! Omluvili se Panuškovi (všichni). Tedy na squashi bude zápolit Richard s Michalem, protože Pavelek má dopoledne slíbenou nějakou kočku ve Vršovicích a přijde až na bowling. Na druhém kurtu budeme elegantně pobíhat Zdenka a já. Oběd si pak opravdu zasloužíme. Na bowling vyzývám ještě Karolínu a Járu?? Janu?? Soňu??Scénář na bowling je zatím nevalný:

 

Na jedné dráze: Richard, Michal, Pavelek a Vykyš. Nevím, jestli bude hrát Jindra.

 

Druhou dráhu asi zruším, protože Jana se Zdenkou by hrály samy... já si házet vůbec netroufnu.

 

Teď psala Karolína, že nejsou s Járou v Praze. Fakt je nás málo. Soňa možná na bowling.

 

 

Ale…

 

 

Já jsem se omluvil z I. části protahování těla, a to z prostého důvodu, že mi byla na víkend svěřená jedná osiřelá kočička, která toužila po hřejivém slovu, podrbání a mazlení. A i když rada od Martiny zněla, že ji stačí plná miska a naznačovala tím, že se mám dostavit na squash a vykašlat se na ní, (tu kočičku, aby z toho někdo nedělal aférku...) mě to nedalo a šel jsem ji vymazlit. Tím, že jsem se jí věnoval intenzivně, přišel jsem na bowling vymazlený i já sám.

 

A BYLO TO VIDĚT!!! Ten druhý bowlingový outsider z ŘEP Vykyš (první, od doby, co omylem utrpěl vítězství, se z dalších účastí permanentně omlouvá – tu ze zdravotního, tu z nenadalého odjezdu na lyžovačku – samo – ten Páňa, asi aby si to I. místu ještě užil) mi už cestou namistrákovaně psal, že jede s korunou pro vítěze, ale že si v tramvaji zdřímnul a byla mu zcizená. Ale mě Vykyš nerozhodil. Jednu korunu českou, jsem mu hned věnoval.

Nakonec jsme se Na Ovčíně sešli v důstojném počtu. A teď už jenom fakta, protože jsem skromný, samochvála smrdí a nikdy nevíš, co ti kdo kde vpálí (ne, ne, to nemyslím…) za zády…

 

I. dráha: Pavelek, Vykyš, Zdenál, Jindra a od druhé hry pozdější příchozí Jana N.

 

II. dráha Richard H., Zdeňka, Olina Z., Michal Č., a od druhé hry pozdější příchozí Šomi 

 

 

 

 

 

Politické, společenské, mediální záležitostí, a aby byla dosažená objektivita bez podpůrných dopinkových prostředků, to vše měla na starosti sportovně hendikepovaná, ale za to okem ostříže dohlížející, Martina V.

 

Jediný povolený ionťák byla zrzavá pěnivá voda.

 

 

Konečný status:

 

 

Pořadí

Koulař/ka

Nához

10.

Jana N.

115*

9.

Šomi

143*

8.

Michal Č.

268

7.

Zdeňka

278

6.

Zdenál

290

5.

Jindra

295

4.

Olina Z.

298

3.

Richard H.

323

2.

Vykyš - dvojka z Řep

336

1.

Pavelek

431

* pouze dvě hry


 

 

Jak je vidět z tabulky, netřeba dalších slov, oslavných chorálů a článků. Ano, nyní se musím se soustředit na okružní přednáškové turné, zakladání středisek pro nadějné a sportovně zdatné důchodce a psaní metodických postupů: “Jak vyhrát turnaj v bowlingu.”

 

A jako opakovaný vítěz, čekat, až ta jednička z ŘEP se chlapský zmátoří a zorganizuje tu naši odvetu… Doufám, že to zvládne, než to se mnou sekne…

 

Na závěr mám jenom poznámku ke všem organizátorům všech sportovních klání.

 

To, že vítěz ( v duchu myšlenky, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán…), píše zápis, bych prosím žádal změnit, aby zápis psal poslední, aby měl TAKY po zásluze motivaci, v příštím klání nebýt poslední. BO VÍTĚZI TO NEPŘISLUŠÍ, JEMU SE PĚJE CHVÁLA, ZVE SE NA PANÁKA A FANOUŠKOVSKÉ BESEDY A NOSÍ SE NA RAMENOU… KURŇA, JE TO JASNÉ?

 

Zapsal při dobré paměti dne 14.3. 2016

 

Pavelek

 

PS: MÍRO P. z ŘEP údajná jedničko, čekám!!!!

 

 

A samozřejmě, neskonalý DÍK Martině V., že sepsala pozvánku, zajistila a ještě morálně podpořila všechny účastníky (i tu nedomazlenou kočičku ).