Detail článku "Šedesátiny Lilka a Pavel"

Šedesátiny - Lilka Sussmannová a Pavel Keprta

 

Ondřejov 29.7. až 31.7.2016

 

Jo, jo, věk dolehl i na mě. Na Pavla také, ale ten je pořád o 23 dní mladší a změnit se to nedá. Přijela to s námi oslavit hromada kamarádů. Už v pátek dorazily posily na práci, kterou jako poslední přípravy bylo nutno vykonat. První ještě přede mnou přijeli Míra a Olina Panuškovi, pak Míra Vykydal, Pavelek, Alena Zemanová (se všemi svými vnoučaty) a Olinou Zemanovou, Zdeněk Procházka s Ivou Salvetovou, Michal Čakrt, Yvetta Panušková a Ríša Vacek, Jindra Lhoták, který přivezl Pavla Vyletu, Jitka Stoklasová, Jana Nová, na kole dorazili Honza Maňák, Martina Vernerová a Ríša Habrych. Pozdě v noci pak i s vínem přijeli Alena Svobodová s Ivasem.

Upekli jsme sýrové tyčinky a kynuté koblížky a pěkně se u toho poveselili. Jen Olina Panušková v noci někde zakopla a roztrhla si čéšku v koleně. Takže v sobotu jí to v benešovské nemocnici zdrátovali a sobotních oslav se už nemohla zúčastnit.

 

V sobotu rovnou na tenis dorazili Pavel a Táňa Srpíčci i s Vikinkou, Jirka Dvořák s Ivankou, Petöfi s Martinou Mlýnkovou i Petr a Marcela Köppelovi, také Zdeňka Habrychová. A samozřejmě Pavel a Pavlína Keprtovi s autem naloženým pivem, vínem, pípou, grilem, masem, zeleninou a cojávímčímještě.

Monika mi tam nechala Bětku na hlídání, odvezla kamarádku s dětmi do Roztok a vrátila se k večeru. No prostě, bylo nás tam i s Bětkou celkem 36.

 

Pes Vikinka se s kocourkem, co tam nechala Zuzka Maňáková, nějak moc nekamarádili, zato ostatní ano. Abychom s Pavlem vůbec dostali nějaký dar, museli jsme si zahrát na táborníky. Morseovka Pavlovi moc nešla, zato ze vzduchovky střílel líp než já. Také byl lepším velbloudem, ale v kimovce a poznávání nohou jsem mu natrhla triko. Dort ve tvaru táborového ohně byl také krásným překvapením. Dokonce jsem dostala básničku!

 

Při pohledu na tě, dcero, básník bere svoje pero, 
píše ódu na tvou krásu,
byť ji hlodá zoubek času.
Zraješ skvěle, dobře vaříš,
s kamarády občas paříš.
My jsme celí natěšení
slavit tvoje narození.
Vždyť se narvem, zpijem, schrupnem,
zahradu ti trochu zdupem, pošlapeme dlaždičky opravené chatičky.

Možná říkáš trochu v žertu:
"Holoto, už jděte k čertu!
To se nedá vydržet!"
Ráno všechno bereš zpět.
Tak tě máme všichni rádi,
přejeme ti věčné mládí.
A až se svým novým kolem
budeš rejdit loukou, polem,
pěkně vyšpul zadeček,
ať se chytne dědeček!
Užívej si života, přeje - tvoje holota.

 

Všem mým kamarádům musím moc poděkovat za krásné kolo (za to druhé, ne tu první plečku, co vzali Františkovi v hospodě, a on si pro ni ještě v sobotu přišel), které mi tam přistavili. Už se těším na první výlet s ním.

 

A dál už se jenom příjemně povídalo a klábosilo, večer pak Monika vzala kytaru a u ohýnku ti, kteří zmoženi neodpadli dříve, zpívali do pozdních nočních hodin. Největší úspěch měla s písničkou pro Srpíky od Trabandů. A proto tady je:

 

Měla jsem já pejska velkýho jak tele
Když se mnou šel po ulici, každej se ho bál
On mi každé ráno vylez do postele
Přitulil se ke mně a hřál mi nohy, hřál
Jenomže můj starej vožrala vožralej, vylízaná palice
Zase neměl prachy a byl plonkovej
Propil pejska v putyce
Nadělali řízky z mýho pejska
Aj, aj, aj, aj
Paničce se stejská, strašně stejská
Aj, aj, aj, aj

 

 

Zapsala 3.8.2016 Lilka

 

 

A tohle vyšlo v srpnovém Sedmnácterníku:

 

Jménem účastníků sedmnáctkové oslavy Lilky a Pavla navrhuji udělit zvláštní vyznamenání pro Lilku a Pavlínu, a to "Řád zlaté sedumnáctkové vařečky" za catering v Ondřejově.

Navrhuje Zdenál a všichni, kterým se dělali boule za ušima.

Zároveň připojuji první vážné varování  před důsledky obezity pro ty, kdož začali žrát dort oslavenců bez jejich vědomí a slavnostního nakrojení, a tudíž i bez focení.

Zdenál 

 

Poznamenávám, že hlavní zásluhu na cateringu má především Pavlína, takže tu si objednejte, až budete slavit!

Lilka