Detail článku "Kokostezka 2013"

Tak jsme si letos přivstaly a sešly se už v osm ráno na hlavním nádraží. Samozřejmě, že děvčata remcala, že je to brzo a že by bylo lepší jet vlakem o hodinu později. Pozdě bycha honit. Když jsem jim dala na výběr, kterým vlakem chtěji jet, popsala cestu a poprosila je, aby se laskavě přihlásila, tak se stěží dokázala přihlásit. Informaci o tom, který čas odjezdu volí, jich podalo sedm ze třinácti a dvě ještě k tomu nakonec nejely. Na hlavní nádraží se dostavila i Monika se skoro šestitýdenní Alžbětou v kočárku a s očima navrch hlavy, jakou překážkovou dráhu při nástupu do vlaku v Roztokách se jí v rekordním čase podařilo zdolat.

V Modřanech zastávce přistoupila bez problémů Jana Nová, zato na Zbraslavi jsme byly svědky schvácené Pavlíny C., která měla kliku, jelikož tam vystupoval početný oddíl skautů - všichni jedněmi dveřmi - takže jim to trvalo o pár minut déle, a právě ty Pavlínu zachránily od honění nás autem někde v Týnci.

Pak už nám cesta až do Týnce nad Sázavou za příjemného kokodákání krásně ubíhala. V Týnci jsme se rozběhly na opačnou stranu, než byla cukrárna a restaurace, ve kterých jsme nakonec skončily na občerstvení. Tj. známe hrad v Týnci, víme, kudy autem na Benešov a pořídily jsme si tak 2 km v nohách navíc. V cukrárně za účasti paní prodavačky Betynka ukázala, že jí peristaltika správně funguje a pak už byl čas na odchod. Já s Alenkou jsme jely vlakem (tedy kvůli výluce autobusem a vlakem) do Poříčí, a děvčata s kočárkem pěšky. Prý kočár nesla přes bahna a kořeny. Do Poříčí holky dorazily po druhé odpoledne. Naobědvaly jsme se, pohovořily jsme a s nastávající tmou vyrazily k noclehu směr restaurace Pyšelka.

Pánové dorazili do Pyšelky až po děvčatech a už nestihli nejmladší účastnici Kokostezky, protože Monika odjela s Bětkou domů za doprovodu Soni a Lenky vlakem v šest večer. Večírek byl povídací a příjemný. Takže zase za rok a já doufám, že už s pěší sekcí, tj. spraveným kolenem.

Lilka

Účastnice: 

Lilka Sussmannová, Alena Zemanová - sekce nechodící 

Martina Mlýnková, Alča z Předenic, Olina Zemanová, Monika Misíková, Pavlína Cmuntová, Lenka Zavadilová, Karolina Sýkorová, Jana Nová, Soňa Vašicová - sekce chodící

Alžběta Snítilová - sekce vezoucí se

Zdeňka Habrychová - sekce večírkovací

Mary Vytrhlíková, Aya Kostková - omluveny