Detail článku "Kemp Karolina 2017"

Od 5.5. do 8.5. jsme trávili prodloužený víkend v námi již dvakrát vyzkoušeném kempu Karolína, který leží v západních Čechách na hranici Českého lesa poblíž Brodu nad Tichou. Kemp disponuje pohodlnými chatičkami, které mají solidní zázemí. Dokonce mají vlastní WC, což ocení zejména dámy a prostatici:-)

 

Tentokrát nás bylo opravdu hodně. Zúčastnili se následující cyklisti: Zdenál, Olina Zemanová, Monička, Lilka, Jana Nová, Olina a Míra Panuškovi, Pavel a Pavla Keprtovi, Jarda Čubr s Karolínou, Soňa, Martina Vernerová s Pepou Frýdou, Zdenka Habrychová, Jiřina Bardoňová, Dagmara Snopková, Richard Vacek a já.

 

Olina s Mírou jeli už v pátek dopoledne, tak si dali pěší 12kilometrový výlet s cílem zřícenina kostela sv. Jana Křtitele u Kočova. Kromě Pavlíny a Pavla jsme se my ostatní sjížděli v pátek v podvečer a rovnou jsme se šli přivítat do místní hospody. Večer byl příjemný, pivo Chodovar dobré, milý personál a horká kamna. 

 

Ráno jsme se rozdělili do tří družstev podle předpokládaných ujetých kilometrů a profilu trati.

 

Družstva byla následující, čistě orientačně:

 

Družstvo Z jako Zdenál, Olina, Lilka, Jana, Monča

1. den: Planá, Zadní Chodov, Chodský Újezd, Žďár, Halže, Tachov, Janov, Damnov - celkem 60 km

 

2. den: Kočov, Klíčov, Tisová, Staré Sedliště, Velký Rapotín, Tachov, Lom u Tachova - celkem 36 km

 

3. den: Planá, Dolní a Horní Jadruž, Chodský Újezd, Nahý Újezdec, Lom u Tachova - celkem 30 km

 

Družstvo M jako Míra, Olina, Pavel, Pavla a Soňa

 

1. den: přes Brod a Planou do údolí Kosového potoka, zastávka v hospodě v Michalových Horách, dál údolím téměř k prameni, přejezd hřebenu do Chodové Plané (jídlo) a znovu přes Planou a Brod do kempu - celkem 44 km 

 

2. den: přes Brod a Nahý Újezdec do Halže, kde byla zavřená hospoda a začalo pršet, sjezd přes Světce do Tachova (hospoda v hradbách) a zpět přes Vítkov, Lom a Brod do kempu - celkem 42 km

 

3. den viz družstvo Z 

 

Družstvo J jako Jára, Karolína, Martina, Pepa, Zdena, Jiřina a Yvetta 

 

1. den: Brod nad Tichou, Damnov, Tisová, Bor u Tachova, Tisová, Kumpolec a zpět do kempu - celkem 55 km 

 

2. den: Brod nad Tichou, Lom u Tachova, Tachov, Oldřichov a zpět do kempu - celkem 29 km

 

3. den: Brod, Planá u Mariánských Lázní

 

Dagmar s Richardem pořádali pěší výlety po okolí, zajišťovali nákupy a byli se podívat v Hornickém muzeu v Plané.

 

Sobotní večírek byl pořádán v největší chatičce, abychom se tam všichni vešli. Vedoucí kempu si chtěl udělat klidný večer s rodinou a neuváženě pozval na televizi i malou Monču. 

 

O půlnoci si ji šel Zdenál vyzvednou, z celé rodiny byla ta nejčerstvější. Myslím, že se pro příště poučil. 

 

V neděli jsme se zase sešli v hospodě, abychom udělali nějakou útratu, a povedlo se nám to - některým obzvlášť. Míra a Dagmara hráli na kytaru.

 

V pondělí jsme odevzdali chatičky a různě jsme se posunovali zpět do Prahy.

 

Počasí se navzdory katastrofické předpovědi celkem vydařilo. Ještě to nebylo na sezení na zahrádkách, ale v sobotu bylo i sluničko. Nedočkavý Pavel se dokonce i s kolem koupal.

 

Pro většinu účastníků není tento kus Čech příliš známý. Cyklisticky je to poměrně náročné, protože je to samý kopec, zasahuje sem Český les a Slavkovský les. Proti Šumavě to má výhodu, že je to místo cyklisticky nepolíbené, za celý den jsme potkali cyklistů jen pár. Nevýhodou je absence hospod, ve vesnicích otvírají až v pět odpoledne:-(

 

Snad se to všem líbilo a příště to zopakujeme.

 

Zapsala: Yvetta