Detail článku "Cykloakce 2010 - Činěves"

Víkendová akce se konala  na chalupě v Činěvsi u Zdeny a Ríši Habrychoých.Chalupa sloužila jako základna pro cyklisty.Akce začínala 13.8. a končila 15.8.2010. Účastnili se : Ríša a Zdeňka Habrychovi, Jarda Čubr a Karolína, Yveta, Dagmara, Ríša Vacek, Lilka, Pepíček, Jana Nová, Mirek Panuška, Alena Svobodová i Zemanová, Kamila (kamarádka Alči Z.), Maruška Bednářová (kamarádka Alči S.)
Akce začínala sice již v pátek,kdy do Činěvse přijela Alena Svobodová a Maruška z Moravy.Večer jsme se vypravili do místní hospůdky, kde jsme na druhý den zadali salonek.
Cyklistický peleton vyrazil z Prahy až v sobotu.Z Řep jel osamělý Mirek,který najel rekordních 113km tam (nějak si neuvědomil,že v době povodní převoz přes Vltavu nefunguje). Z Černého Mostu v Praze jela Yveta a Dagmara s technickou podporou Ríši Vacka jedoucího autem.A z Lysé nad Labem potom vyrazila silná skupina ve složení Jarda, Lilka, Karolína, Alena Zemanová a  Kamila. Pepíček s Janou N. jeli autem z Prahy odpoledne až poté, kdy Jana uskutečnila svoji pravidelnou návštěvu u Honzy Maňáka v nemocnici.V sobotu se rovněž na okružní cestu kolem Činěvse  vypravili Alena,Maruška a Ríša. Během cesty navštívili také soukromé zoo v obci Chleby a některá další zajímavá místa.Měli se střetnout s nejpočetnější skupinou pod vedením Libušky v Hrubém Jeseníku, ale nějak člověk míní a pánbůh mění. Peleton se  zamotal v terénu a všechno bylo jinak. K setkání došlo až večer v Činěvsi.
Na termín akce vycházely také narozeniny a svátek Aleny Zemanové, která si tak kromě malých dárků vysloužila také jeden velký - slaný dort , to aby kovářova kobyla nechodila bosa.(Měl to být korálek).
Polovina srpna byla také ve znamení nadprodukce hub.A tak během zastávek se našlo jejich slušné množství. Dámy houby pečlivě očistily a nakrájely. Paní Habrychová je pak už jen zavařila. (Takže touto cestou dámám děkuje za příspěvek do domácí spižírny.)
Zatímco většina lidí zvolila pro svůj příjezd pohodlné vedlejší silnice v příjemné krajině, tak Yvetka s Dagmarkou se rozhodly pro sportovní zážitek a vyrazily po cyklostezkách.A stejně tak jako Mirek P. měly o zábavu postaráno. „Vodní období“ nezklamalo ani je. Jely po bahnitých stezkách, projížděly rozvodněnými potůčky, ba někde se jim cesta zcela ztrácela a musely se prodírat neutěšeným krajem. Yvetka putování přirovnávala k cyklozájezdu na Ukrajině. Takže kromě hub se ještě čistili i tyto dvě dámy(pochopitelně že samy). Na večeři byl nachystaný gulášek, po kterém jsme se courali do hospody jak švábi na pivo. Večer byl úžasně teplý a nikomu se moc nechtělo odcházet z příjemného posezení na zahradě. Salonek nám stačil, pivo teklo proudem, panáčci skákali na stůl, víno bylo všech barev a chutí, mňamky k pití rovněž rozličné, no prostě hospodská nestíhala a vydělěla na celý rok dopředu. No a jak je už dobrým zvykem, někteří se dostatečně opili, a tak bylo i o dramatickou zábavu postaráno. Po zavíračce v hospodě pokračovala zábava na zahradě pod mléčnou dráhou a jinými hvězdnými útvary. V neděli po probuzení se  jako první rozloučil Mirek a odjel zpět do Prahy (tentokrát už ne přez přívoz), po něm pak Yveta, Dagmara, Libuška a Jarda. Alena Z., Kamila a Karolína pokračovaly po vlastech českých . Ríša s Alenou S. se vypravili na kolech do Poděbrad a Maruška se Zdeničkou jely na in-linech po okolí Činěvse (22,5km). Automobilisté měli v úmyslu stavit se ještě na houbách, ale jestli ano nebo ne není autorům známo. Večerní zábava se odehrávala jak v blízké hospůdce,tak i na zahradě.

Zapsali Ríša a Zdena Habrychovi