Detail článku "Cyklo Švihov - květen 2023 II."

Co:    cyklistický výlet do Švihova

 

Kdy:  5. - 8. 5. 2023 

 

Kdo:  Zdeněk Kocábek, Michal Čakrt, Jarda Čubr, Pavel Ďásek, Petr Fiala, Jana Nová, Jirka Boháč, Jiřina Bardonová, Honza Maňák, Míra Panuška, Olina Panušková, Míra Vykydal, Mary Vytrhlíková, Yvetta Panušková, Olina Zemanová a Monča, Libuše Sussmannová, Karolína Sýkorová, Richard Vacek, Soňa Vašicová 

 

Kde: Penzion Švihovský dvůr

 

Chyběl nám organizátor Pavel Keprta se ženou Pavlínou, která dostala ve škole mimořádné ředitelské volno, a tak dvojice odjela na Maltu.

 

Pavel si zřejmě myslel, že pořádá nějaký výlet pro skauty, a tak nám objednal jen jeden velký sud piva, jeden menší a jeden ještě menší. Všechny jsme bezpečně ztrestali do soboty.

 

Sobota 6.5.:  48 km po trase Švihov - Dolany - Chudenice - Křenice - Merklín - Otěšice - Biřkov - Křenice - Kámen - Ježovy - Švihov

 

Významné body na trase: 

Dolany - podle průvodce malebná náves s posezením byla plná aut lidí, kteří si přijeli nakoupit do místního zahradnictví.

 

Chudenice - sakurová alej Mládí a hostinec s výborným místním pivem.

 

Merklín - zde budeme spát na Stezce a tak jsme to byli inkognito omrknout. Dopadlo to výborně - výborná restaurace, kde měli výborné pivo Krokodýl a výborné dorty. 

 

Křenice - výborný kopec mezi Křenicemi a Kamenem, který zvlášť někteří nemohli dlouho rozdýchat (fyzicky i mentálně). 

 

Neděle 7.5.:  46 km po trase Švihov - Dolany - Tajanov - Bezděkov - Janovice nad Úhlavou - Týnec - Loreta - Beňovy - Klatovy - Tajanov - Švihov

 

Významné body na trase:

Svrčovec - posezení před kapličkou, kde mohou znavení turisti načerpat sílu.

 

Janovice nad Úhlavou - restaurant a penzion Jelenka - upovídaný vrchní Šizuňk, který si pořád stěžoval, jak je na tom špatně a chtěl za pivo 0,5 l Prazdroj 75 Kč.

 

Beňovy - Country Saloon - pěkná steaková restaurace plná motorkářů, kde chtěli za 0,5 l Prazdroj jen 59 Kč.  

 

Klatovy - na náměstí restaurace Beseda a kousek vedle cukrárna U Bílého jednorožce.

 

Švihov - podvečerní návštěva lidové zábavy ve stanu u hradu Švihov. Pro velkou zimu a pro velký rámus a z důvodu nedostatku piva v našem penzionu jsme se přesunuli do hostince U hradu, kde jsme se museli zahřát kořalkou. Kořalek bylo hodně, ale nakonec nezůstala na lístku žádná nezaplacená.

Důkaz najdete ve Fotogalerii.

 

Pondělí 8.5.:  prohlídka hradu Švihov a pak postupný odjezd do hnízdišť.

 

zapsal Jiří Boháč