Detail článku "Cínovec – víkend 16.- 18.1.09"

Cínovec je úžasné místo. Byla jsem tam poprvé a já doufám, že ne naposledy.

Akce byla spojena s oslavou narozenin Vaška Vytlačila.

Dorazili jsme se Zdeňkou a Edou v odpoledních hodinách. Pan kolega a Vašek V. nás už čekali. Po nás dorazil Honza Maňák s Janou , Yvetou a Ríšou. Další dorazili Lilka s Pepíčem, Vašek Krotil, v sobotu dorazil Zdenál s Olinkou a Jirka V.

V sobotu vyrazila celá banda na běžky, brzy (hned za chalupou) se rozdělila na dvě skupinky.

Na běžkách jsem stála prvně v životě, a byla to nádhera, ale jen do chvíle, kdy přišel kopeček. Po druhém pádu jsem to vzdala a vyrazila zpět k chalupě. Je skoro zázrak, že s mým orientačním smyslem jsem chalupu našla na třetí pokus.

Ostatní se vrátili až za tmy. Večer, stejně jako v pátek, pokračovala důstojná oslava Vaškových padesátin. Většinu dárků jsme stihli vypít. Největší úspěch měl pás poslední záchrany.

V neděli všichni vyrazili opět na běžky, kromě mně a Zdeňky, protože jsme hlídali kance v troubě.

Po obědě jsme sbalili, uklidili a opustili chalupu.

Věra N.

 

P.S. V sobotu večer došel sud, což se na Cínovci snad ještě nestalo, takže se pan Maňák a Richard Vacek vydali pro lahváče. Trvalo jim to tak dlouho, že se jich na chalupě skoro nikdo nedočkal. Zpátky je musela po zavíračce přivézt autem paní vedoucí. O jejich stavu vypovídá to, že Honza v neděli úporně, ale marně sháněl své rukavice. Teprve po akci se paní vedoucí ozvala panu Kolegovi, že je našla vautě. Ten si Honzovi postěžoval, že při jejich přebírání musel vypít tři piva. Jo a ten kanec byl výbornej.

Zdenál.