Detail článku "55. Stezka - Den první ČT 26.9."

26.9. 2013 – HARRACHOV DEN PRVNÍ J

 

Stezku, už s číslem 55., jsme zahájili na nádraží ve slušné sestavě: Mary, Míra Páňa, Olinka P., Čubřík, Pavel Vyleta, Vykyš, Jana Nová, Martina Mlýnková, Petr Fiala, Petr Prokop, Jirka Skorkovský, Pavelek a Ríša Habrych („Klíčník“).

Cesta vláčkem probíhala vesele až do Tanvaldu, kde jsme přestoupili do vláčku a jeli až do Harrachova. Po cestě, v Kořenově, vystoupila skupinka pod vedením Míry Páni. My ostatní jsme dojeli až do Harrachova. Obě skupiny na tom byly ale stejně, začalo pršet, a tak se improvizovalo.

Ubytovali jsme se v hotelu Duha a šli jsme do místního pivovaru, kde jsme měli možnost navštívit sklárnu. Najedli jsme se a někteří vyrazili k Mumlavským vodopádům.

Já s Pavlem jsme vyrazili najít hospůdku s dobrou Plzničkou, což se podařilo a postupně za námi dohopkali ostatní. U Grizzlyho na nás nezapomenou J. To, že jsme vypili sud, s tím si dokázali poradit bleskově, ale že pan Habrych odnese klíče od WC i hospody, to nečekali. Ještě že jim zůstali klíče aspoň od bytu J. Pan Prokop po zjištění, že klíče jsou na hotelu, neváhal a doběhl (dohopkal) pro ně a vrátil je. Radost paní vedoucí neznala mezí a hned Petrovi nalila. Mezitím dorazil Zdenál a Michal Čakrt s Martinou. Před spaním jsme se ještě poveselili i na hotelu J.

 

Zapsal: Vykyš