Detail článku "2022 Koko - Kykyryký stezka"

Sobota 3. 12. 2022

 

Po letech, kdy Koko a Kykyryký sekce chodily samy, jsme letos šli všichni pohromadě. Bylo nás 18 kousků. 

Osm slepiček: Soňa, Jana, Jiřka, Marjánka, Pavla, Martina, Marcela, Libuška.

Kohoutků bylo deset: Vykyš, Jirka - Ječmen, Honza, Pavel K., Šomi, Zdenál, Pavelek, Michal Č., Jára Č., Petr K.

 

V sobotu ráno nás probudilo bílo. Vyráželo se vlakem z Vršovic, ostatní přistoupili na hlaváku a byli jsme kompletní.  

Jelo se do Kolína, kde jsme přestoupili na vláček do Velkého Oseka. Po vystoupení z vláčku jsme po cca 300 metrech zakotvili v pivnici "U vypíchlýho Voka". Občerstvili jsme se a vyrazili.

 

Sotva jsme vyrazili, tak jsme maličko zakufrovali. Správnou cestu jsme však brzy našli a přes největší lužní les v Čechách (NPR Libický luh) jsme dorazili do obce Libice nad Cidlinou. A sakra, hospoda zavřená! Místní jazyk nás poslal do hospody "Na růžku".

S velkým očekáváním jsme vrazili dovnitř, a ejhle - nikde nikdo, vezmi si co chceš. Martina však zavolala na hospodské číslo a dostavila se dívčina. Zpočátku to vypadalo všelijak, ale nakonec vše dobře dopadlo, a nás i nakrmili!

 

Z hospody jsme došli k pomníku vyvraždění rodu Slavníkovců. Vzpomínkou na naše předky jsme pokračovali podél Cidliny až k soutoku Labe s Cidlinou a zakotvili v restauraci "Cidlina". Další pokec, mezitím se setmělo, a tak jsme do Poděbrad šli už potmě. 

 

V Poděbradech jsme měli sraz v restauraci "Alegro". Docházeli jsme různě, ale nakonec vše klaplo a byli jsme zase pohromadě. Pokecali jsme, popili jsme, pojedli a kolonádou jsme se vydali na nádraží.

 

Ve vlaku slečna průvodčí při pohledu na nás vypsala všem jízdenku 65+, tak jsme každý jeli do Prahy za 50 Kč.

 

Ahoj příště!

 

Zapsal Vykyš 

 

P.S. Pár fotek od Soni viz Fotogalerie. Snad někdo dodá další!