Detail článku "2021 Kykyryký stezka na Velký Blaník"

Sobota 4. 12. 2021

 

Z kanape se zvedli  Michal Č., Jarda Č., Mirek P., Pavel K., Zdenál, Honza M., Míra V., Šomi

 

My, z pánské sekce, jsme odjížděli autobusem z Roztyl v 10:45 hod. do Vlašimi, kde jsme se museli po náročné cestě nabrat síly v restauraci Vorlina.

 

Pak jsme pokračovali po červené značce směrem na jih do Kondrace, kde jsme se zastavili v restauraci U Matoušků - tam byla poslední možnost si namasírovat svaly a doplnit energii a tekutiny před zaútočením na vrchol Velkého Blaníku.

 

Počasí nebylo příliš vlídné - bylo mlhovno, zima, pršelo, sněžilo, na cestě vzhůru ležely zmrazky mezi kameny.

 

Ale nakonec byl vrchol úspěšně zdolán!!! V bufetu na rozhledně na vrcholu se netopilo, neměli točené pivo, muselo tedy stačit lahvové. Setkali jsme se s našimi Kokodámami a chvíli tam pobyli.

 

Všichni společně jsme sestupovali zpět směrem na Kondrac. Cesta dolů byla pro leckoho z účastníků dobrodružná - důstojně sestoupit po kluzkých namrzlých kamenech nebylo jednoduché.

 

Už za tmy jsem společně dorazili opět do Kondrace k Matouškům. Tam následoval obvyklý závěrečný program našich akcí - pivo, víno, kořalky, jídlo, moudré řeči a radost, že jsme spolu. Zájemců o přespání bylo tak málo, že nakonec nepřespával nikdo. Odjížděli jsme do Prahy busem v 18:43 hod.

 

Ve sdělovacích prostředcích, hromadné dopravě a na dalších místech stále řádil covid, tak jsme byli rádi, že na tradiční Kokostezce byl svět zase na chvíli v pořádku.

 

Zapsal Šomi, protože na ranní sraz přišel poslední a na poslední chvíli.

 

 

 

P.S. Fotodokumentaci sekce Kykyryký od Šomiho najdete v rubrice Fotogalerie