Detail článku "Teotihuacan Cup 2014"

Tradiční místo i čas (sportovní hala ve Smržovce, 7. - 9. 11.), tradiční disciplíny a vzájemné klání s téměř nevyslovitelným názvem, dosáhlo již prvního tuctu opakování!

Obě strany posílily - Dvacítka sáhla po borích z trasy 26, nám se vrátily některé 17kové "děti" (Mišan, Eda) s kamarády, a taky Martin Z. s Pájou zajistili další mladou krev.

Dvacítka v duchu hesla není důležité se zúčastnit, ale zvítězit, nasadila již první večer zákeřnou taktiku - vyzpěvovala hlasitě zhruba do páté hodiny ranní s předpokladem, že jejich mladý organismus zregeneruje rychleji než organismus sedmnáctkových kmetů. 

V 9 hodin ráno jsme se na kurt potáceli sice nevyspalí, ale odhodlaní. Naopak ponocování a hojnost pití se obrátilo proti některým jeho strůjcům, kteří vbrzku zezelenali víc než dvacítkové dresy (jmenovat bychom neměli, takže o Kamile pomlčíme). 

Hned v první disciplíně - smíšeném volejbalu - jsme měli nečekaný nástup. Všechna tři naše družstva zvítězila, a to drtivě - z dvaceti odehraných setů vyhrála T20 pouhé dva!

Nohejbal skončil smírně, naši muži vyhráli, ženy prohrály, podobně to dopadlo ve florbalu, i když tam naši muži v závěru ztráceli poměrně jasný náskok, nakonec ale vše dobře dopadlo (6:4).

Poslední večerní disciplínoi byl Píč cup. Vyrovnané výkony, finálový finiš ... a vítězství bylo tam, kde má logicky být - naši píčové a píčky převe trénují zhruba o 20 let déle, než soupeři, takže vítězství T17 je logické.

Po prvnímdnu jsme tedy vedli 4:2 a v nedělních disciplínách jsme potřebovali urvat 2 body k celkovému vítězství.

Soupeř se stále držel zvolené taktiky a v noci se hlasitě radoval snad ještě déle než noc přeechozí. Snad proto jsme podali tak hanebný výkon při první ranní disciplíně, střelbě na koš. Někteří ho možná neviděli, jiní neměli sílu na něj dohodit. Z šedesáti pokusů jen 2 trefy (obě Adam) je hodně tristní!

Náš náskok se v tu ránu zmenšil na minimum a to následovala dámský fotbálek. Vloni sice naše ženy senzačně zvítězily, ale letos s tím snad nikdo nepočítal. Prohrály 0:4 a celkově tak bylo srovnáno.

Pánský fotbal byl velmi vyrovnaný a nakonec jsme vyhráli 2:1. Přiznejme si, že dost šťastným gólem, ale na to se historie neptá. S těsným vedením jsme šli do poslední disciplíny, a to už jsme si trochu věřili, že trofej bude naše. A potvrdili jsme to na obou kurtech, ženy i muži vyhráli v závěrečných volejbalech shodně 3:0 a celkový výsledek 7:4 znamenak, že pohár se po několika letech zase bvrátil Sedmnáctce!

Válečnou sekeru, jako symbol tohoto vítězství, převzal nejmladší člen týmu T17, Kuba.

Krásný víkend s výbornou organizací i servisem, takže díky všem, kdo se o to zasloužili, a za rok ahoj!

Lenka Z.

IMG_0062.JPG