Detail článku "Teotihuacan Cup 2009"

 

 Staženo z 20kového webu:

Letošní ročník již tradičního sportovního klání mezi Sedmnáctkou a Dvacítkou byl již sedmý v pořadí. Obě trasy doposud vybojovaly válečnou sekeru třikrát a 17. hlásila mladé posily svých řad. Napětí proto bylo značné.

V pátek jsme se postupně sjeli do Smržovky, najedli se jak v místních restauracích, tak skvělých pomazánek a hlavně vykopali sekeru. Večer proběhl v duchu šachování se sestavami a hraní karet.

Volejbal
Počet týmů (tři dvacítkové, čtyři sedmnáctkové) dává tušit, že dodržet harmonogram bude náročné. Nám se letos podařilo sestavit dost vyrovnané týmy, sedmnáctkaři se spíše rozdělili na favority a ty, co mohou překvapit. Zápasy končí až pozdě odpoledne s výsledkem 1., 2., 4., 7. místo 17tka, 3., 5., 6. místo 20tka. Můj dojem je ale dobrý, až na usínání v posledních dvou zápasech si myslím, že hra měla vynikající úroveň.
Celkově 0:1

Nohejbal
Ani si nestíháme odpočinout z volejbalu a je tu nohejbal. Pro urychlení se hraje mužská část na dvě skupiny plus o pořadí, ale při rychlém průběhu na 2x10 míčů, kdy dostáváme na frak dřív, než se rozehrajeme, jsou prodlevy při čekání na toho správného soupeře srovnatelné s časovou úsporou. Ještě, že nás zachraňují holky, i když jsem slyšel, ze to letos bylo napínavější než loni.
Celkově 1:2

Floorbal
Vzhledem k časovému skluzu zvažujeme odsun na neděli. To by se ale nestíhalo tuplem a tak stavíme mantinely a jde se na to. V ženském floorbalu se omládnutí sedmnáctky projevuje naplno, zejména nebezpečnou dvojicí Jája a Pája. Hra je vyrovnaná, rychlá, s občasnými nepříjemnými situacemi před naší bránou. Po dvou bezbrankových třetinách se nakonec zadaří a vítězíme 2:0.

Muži už nastupují do vyhecované atmosféry, která se projevuje i tím, že rozhodčí Kamila má plné ruce práce s pískáním faulů. Sedmnáctka má silnou oporu v Edovi, my zase v předchvílí doravším Milanovi a v hodně běhavé hře nám pomáhá i čatější střídání. Konečný stav 1:2 pro nás.
Celkově: 3:2

Píčcup
Soupeření si neodpustíme ani po vynikajících řízcích se salátem a roztáčíme pivo(kvůli technickým problémům s pípou to ostatně byl problém celý víkend). Malých sklenic se nenašlo dost a tak se operativně dvě piva mění na velká. To našim 4 borcům a 3 borkyním (v čele s Kamilou) nijak nevadí a s přehledem vítězíme.

Celkový stav po sobotě 4:2 znamená, že zítra nám stačí vyhrát v jedné disciplíně a loňské vítěztví je obhájeno. Večer probíhá opět ve znamení karetních her a Scrabble, na kytary letos ani nedošlo.

Hod na koš
Poněkud náhodná disciplína dopadla těsně ve prospěch sedmnáctky (9:10), diváci mohli obdivovat množství technik, které se v tělocviku neučí, včetně fotogenického stoje rozkročného.
Celkově: 4:3

Fotbal
V naší tradičně silné disciplíně, ženském fotbalu, se opět projevily sedmnáctkové mladé posily. Dvacítce se sice podařilo vsítit první gól, situaci ale změnil míč nešťastně odražený od naší obrany do vlastní brány. Tahanice dál pokračovala bezbrankově a tak došlo na penalty. Jejich výsledek 2:4 pro sedmnáctku znamená, že kluci rozhodně nebudou hrát na pohodu. Jako ve správném dramatu zůstává rozuzlení na poslední disciplínu.

Taktika je podobná jako ve floorbalu. Často střídat a spoléhat na Milana :) To se nakonec vyplatilo vyhráváme 4:2.

Celkový výsledek Teotihuacan Cupu je 5:4 pro Dvacítku.

Intenzivní sportovní víkend byl zakončuje už nesoutěžní pánský a dámský volejbal. Výsledky vám nezprostředkuju, protože jsem se věnoval obhlídce vystavené kolekce sportovního oblečení a obuvy za výhodné ceny. A úplně poslední disciplínou bylo dopití poloplného sudu, abychom se mohli přesunout do hospody na náměstí k vyhlášení výsledků. Tam nám Monika zopakovala vše, co jste právě dočetli výše a tuším, že vrátila TeoCupovou sekeru k opatrování Kamile do příštího ročníku, na nějž si dovolím věštit další omládnutí sedmnáctky a ještě tužší boje.