Detail článku "Temešvár Cup 2013"

11.10.-13.10.2013
Brazílie 2014: Vykyš, Gigi, Páňa, Lenka, Monika
Athénský delfín: Petr M., Budži, Vladyk, Zdenál, Olina P.
200 plus: Zdeněk Pr., Vašek, Pavelek, Iva, Lilka
Bastard team: Srpíček, Havlítko, Boulička, Jarda, Táňa
 
Vše probíhalo podle předem připraveného programu, takže až do pátku pršelo a od pátečního odpoledne až do neděle bylo krásně. Naražení sudu se nezdrželo a sobotní sportování šlapalo jako podle hodinek. Takže vše probíhalo jako na drátkách až do vyhlašování sportovních výsledků, ale vlastně to také probíhalo podle obvyklého scénáře, takže nevím proč mě ten Pavelek zase tak nasral, ale to je vlastně také normální.
Ten důvod bych rád popsal, ale nevím jestli se mi to povede, protože mu dodnes nerozumím. Začalo to neškodně, všichni jsme si odsouhlasili, že aby bylo nějaké překvapení, tak vylosujeme jednu disciplínu a u té se body zdvojnásobí, a protože čím víc bodů tím hůře, tak všichni (aspoň myslím) jsme to pochopili tak, že za první místo budou 2 body, za druhé 4body, za třetí 6bodů a za čtvrté 8 bodů. No a tím by se i vyřešilo to, že dva týmy mají stejný počet bodů. Takže se vylosovala jedna displína a Pavelek k překvapení všech prohlásil, že se nebude přičítat, ale odčítat, že ne u všech ale pouze u jednoho a že zkrátka tomu kdo byl poslední odečte 8 bodů a tím bude první a že mu do toho nemá kdo co mluvit, protože jsme si to takto prý odhlasovali. Dodnes nevím jak na ty svoje počty přišel a myslím že to nepochopil nikdo. Pokud to někdo víte, tak mi to můžete prosím dodatečně vysvětlit – kromě Paveleka , od toho žádné vysvětlování nechci slyšet, protože bych to stejně nepochopil. No a protože tato Pavelekova rošáda neřešila rovnost bodů týmů, které původně byly na 2. A 3. místě, tak zalosoval znova a rozhodl. No a tak se nedivte proč se mě Monička, která byla přítomná, asi za tři neděle zeptala: „Dědo a proč jsi Pavelekovi říkal ty čuránku?
Na závěr musím ale objektivně zhodnotit, že sportování na Temešváru bylo velmi příjemné, organizačně to Pavelek zařídil velmi dobře a tak pro mě jediným ponaučením do budoucna je, že se nebudu zúčastňovat závěrečného vyhlašování. Přeci jenom jsem už starší a mohlo by mě klepnout.

Zdenál