Detail článku "Sv. Jiří 2011"

Sv. Jiří – penzion U Havlů, Třebenice

Přijeli jsme se Soňou až v sobotu ráno, po snídani vyrážíme směr Lovosice /autobusem/ a Lovoš /pěšky/. Nevynecháváme v podstatě žádnou hospodu. Počasí přeje, na Lovoši otevřeno, po krátké relaxaci Jirka s Čendou zahajují hru. Po prvním kole voleb starostů se odděluje zrno od plev. Ti, co hru hned nepochopili /můj případ/, mají hned o pár desítek „melounů“ na kontě méně. Nevadí, ještě budou dvě kola – volby hejtmanů a volba premiéra. Všechny kola jsou doprovázeny politickým testem inteligence. Další hospoda po 5 km, zde druhé kolo voleb, provázeno opět lobbováním a pletichami těch, co hru konečně pochopili /už částečně i můj případ/. Odcházíme směr Košťálov – na zříceninu vylezou jen nemnozí, výhled stojí za to, i když je podobnej jak z Lovoše.
Večer kromě voleb premiéra klábosíme a soutěžíme soutěžení v pití Budvaru – kdo vypije tři, vyhrává los a většinou další pivo zdarma, ti šťastnější ručník, kšiltovku apod. Vašek K. odmítá v noci vylézt na bidlo a ustýlá si na podlaze.
Ráno vyhlašují organizátoři výsledky. Premiérkou zvolena Olina P., další diplomy za úspěšné politikaření získali mj. Zdenál K., Mirek P., Ríša V. Oficiální část akce vyhlášením končí, rozjíždíme se domů. Naše sekce ještě vystoupí na Házmburk a stihne prohlídku exteriéru zámku a zámecké zahrady Libochovice. Během víkendu jsme zvládli tři kopce, v průměru čtyři  hospody, dvě zříceniny a jeden zámek. Jiří, Čendo, díky.

Karel Malý