Detail článku "Pětašedesátiny Alenky Svobodky v Ondřejově"

Termín: 27. 7. - 29. 7 2018

 

 

Ještě letos v lednu jsem nevěděla, jestli vůbec bude někdo v Ondřejově slavit. Pak se připomněla jako předoslavenec Alenka Svobodka, takže jsem v Sedmnácterníku přislíbila pivo, víno i tenis.

 

Účast byla hojná: Jiřina Bardonová, Michal Čakrt, Jára Čubr, Pavelek Ďásek, Zdenka Habrychová, Pavel Keprta, Pavlína Keprtová, Zdeněk Kocábek, Petr Köppel, Marcela Köppelová, Honza Maňák, Ivas Nádeníček, Jana Nová, Míra Panuška, Olina Panušková (jen na část soboty), Yvetta Panušková, Lilka Sussmannová, Alena Svobodová (bez oslavence to nejde), Vašek Nádeníček (už je z něj taky chlap), Karolína Sýkorová, Světlana Šochová, Ríša Vacek, Soňa Vašicová, Míra Vykydal, Pavel Vyleta, Míra Vyleta, Olina Zemanová, Alena Zemanová, Pepa Frýda a jeho kamarád Vladimír Jánský alias Bedřich Smetana, kamarádi Alči Svobodky (Honza a Zuzana Miškovských) a další náplavy - Petra Vykydalová s dcerou Viktorkou Jehličkovou, Monika Misíková s Bětkou Snítilovou, Zuzka Maňáková a její Lukáš Duchoň. Sem tam se mihl ještě někdo další:-).

 

V pátek v noci jsme se prostým okem i pomocí Honzova dalekohledu pokochali zatměním Měsíce, pak nám Bedřich do ještě hlubší noci hrál na kytaru.

 

Horko, jako letošní celé léto, nepolevilo. Tenis jsme proto odřekli, ani účastníků cyklovýletu nebylo mnoho. Většina strávila sobotu u rybníka.

 

Kvečeru si musela Alenka podle turistických značek a v různé obuvi dojít pro svůj dárek do lednice. To bylo překvapení, že tam nestály pohorky (které si přála a sama koupila), ale dortová bačkora.

 

Piva bylo tak akorát, víno zbylo a Alenka nás velkoryse krmila od pátečního večera až do nedělního poledne. Probrali jsme živé s mrtvýma a vzpomněli i na Martinu, která se na nás už týden dívá z nebe...

 

Tak za rok znovu v Ondřejově. Uvidíme, kdo bude slavit příště. 

 

1. 8. 2018     Lilka