Detail článku "PanTAKové hry 2023"

Kde jsou ty časy, kdy se do Soběslavi na PanTAKové hry sjelo 600 lidí! Letos jich bylo odhadem 80, z toho polovina dětí.

Sedmnáctku reprezentovalo šest Košťálů, v jejichž čele stál Čenda, já s Monikou a Vytláča.

V této sestavě jsme nebyli nejen schopni složit mužstvo na volejbal, ale ani štafetu na píčkap.

Hodně jsme si věřili v nohejbalu, neboť Pavelek, který nakonec nejel, postavil dvě mužstva. Tím zředil staré borce s nezkušenými děvčaty a výsledek byl, že z 10 zápasů jsme vyhráli jeden set. Ale svoje soupeře jsme hodně potrápili a necítili jsme se úplnými "outsajdry". 

 

Nicméně naše výprava byla nakonec úspěšná. Získali jsme dvě zlaté, a to Anička K. za dětskou soutěž a Ema K. vyhrála dívčí ping-pong. Stříbrnou medaili dostala Monika Z. za hod štětinovým pytlem, bronz získala Petra K. v běhu Střední ceny Lužnice. No a nejcennější bronz získal Čenda v ping-pongu v kategorii mužů.

Já jsem nezískal žádnou medaili, ale zúčastnil jsem se sedmiboje jako druhý nejstarší účastník. 

Jo, ještě jsem byli morálními vítězi v petangu. Vytláča s Čendou v prvním kole zdecimovali rozdílem tříd Veroniku Jiravovou se synem. Nicméně pro jejich vytížení v dalších sportech se nedostavili včas ke kolu druhému, takže místo našich borců postoupila do dalších kol Veronika, která nakonec celou soutěž vyhrála.

Za zmínku snad ještě stojí sázka Čendy s Vytláčou, která ze sester Košťálovic bude lepší v sedmiboji.

Když Vytláča v neděli odjížděl, vypadalo to, že je rozhodnuto. Petra měla značný náskok a Vytláča, který sázel na Kláru, ztrácel naději, a svoji téměř jistou prohru sváděl na to, že nebyl seznámen se zdravotním stavem děvčat. Čenda už ho úkoloval, aby ta tři piva, o která se vsadili, připravil do ledničky, aby byla řádně vychlazena. Nicméně přihodil se malý zázrak, neboť Klára, která startovala v běhu Pí půl  s hendikepem téměř čtvrtiny okruhu, nejen Petru doběhla, ale o další čtvrtinu předběhla.

 

Nakonec si jenom postesknu:

KAM SE PODĚL SPORTOVNÍ DUCH SEDUMNÁCTKY? 

 

Zdenál