Detail článku "NAŠE POSLEDNÍ OSLAVA - 2013"


 aneb Martina a Petöfi - Předenice 110

 Z čistého skrblictví jsme se rozhodli uspořádat jedinou oslavu našich kulatin a pozvat všechny tlupí kamarády najednou. A protože kamarádů máme hodně, což nás moc těší, volba byla jasná – předenické hřiště pojme a snese hodně.

Letní termín a prostředí hřiště s řekou Úhlavou nabízely možnosti sportovního vyžití. Jak stmelit tlupy? Což takhle přátelské fotbalové utkání 17/Union?

A jdeme na to!

Je krásné letní počasí, teploty šplhají ke 35stupňům, řeka je krásně teplá. Kolem poledne už popíjíme vinný střik a pivko, hrajeme nohejbal, petangue a Kubu (ten nás fakt bavil) a vysedáváme v brodu. Musíme shodně konstatovat, že to pro nás bylo jedno z nejpříjemnějších odpolední. Klídek a čas na pokec s kamarády. 17. hodina, čas zahájení oslavy fotbalovým utkáním. Pánové si navlékají dresy a ortézy, 17kové dámy vybíhají naladit fanoušky. Fotbalisté zasluhují obdiv. Ve vedru vydrželi běhat 2x20minut, padl jediný gól a ten vsítili místní. Poté přicházejí gratulanti s nápaditými, pěknými a někdy i užitečnými dary. Hudba, která dosud jen podbarvovala odpoledne, nyní nabírá na síle a první tanečníci vyplouvají na parket. Mezi tím pobíhají naši mladí a čilí obsluhující. A tady se nám to trochu zadrhlo. Oslavenkyně padá na držku a na obloze křižují blesky. Většina se ještě nerušeně věnuje oslavě, ale po jedné hodině po půlnoci přichází něco jako konec světa: liják, vichr, blesky, hromy. První padá Michalův „Tádžmahal“, stanaři zjišťují, že ze stanů mají jezera plovoucími svršky, některým plave okoun v autě. Padá strom na hřiště a jen o vlas míjí stan s nocležníky, střídačka následuje oslavenkyni a padá na čumec a padlá lípa uzavírá most a strhává elektrické vedení. Ranní pohled na hřiště nejlépe vystihují slova ranního příchozího: Vy taky musíte mít všechno! Nakonec vše dobře dopadlo. Všichni přežili, hřiště se nám podařilo uvést do původního stavu, Martina oslavila své padesátiny s již opravenou a zahojenou čelistí a čerstvý šedesátník jen kvete. Ještě uhradíme veterinární ošetření místního jezevčíka Valdy, pokousaného hostujícím boxerem Fidem a slibujeme vám, že už NIKDY NIC SLAVIT NEBUDEME!
Martina a Petöfi