Detail článku "Lyžování ve Francii 2010 "

            14. 1. – 23. 1. 2010

     S organizátorem Pavlem Keprtou jsme v tomto roce navštívili středisko Les 2 Alpes. Počasí při příjezdu bylo jarní (asi + 13° C), ale v průběhu týdne klesala teplota až k - 15° C. Slunečno naštěstí vydrželo celý týden. Sněhu bylo na hraně, spíš málo.

      Pavel nás opět dobře předzásobil jak jídlem, tak pivem a jiným alkoholem.
Vytvořili jsme čistě sedmnáctkový pokoj (Lilka, Michal Čakrt, Yveta, Ríša, Mirek a já).
      A tak jsme lyžovali, jedli, pili, drbali, hráli karty, vařili, pařili, ale také ochutnávali. Například tamní bylinný šňaps „Genepi“, chutnal jako něco mezi becherovkou a ipekarinem.
 
     Pár humorných kousků se také povedlo, třeba když při sešlapávání plechovek od piva nám občas některá vystřelila na balkóny pod naším. Padaly tam i jiné věci, ale vše dobře dopadlo – vylovili jsme je. A mně, když jsem si nešikovně opřela lyže o plůtek před hospodou, se povedlo dominovým efektem sundat asi 150 párů lyží a snowboardů, za což jsem sklidila potlesk.A zatímco ostatní popíjeli na zahrádce pivo, já s Mirkem sbírala a rovnala desítky lyží.

     Tak uběhl skoro celý lyžovací týden. V samotném závěru, v sobotu po poledni „se nám paní inženýrka kochala“ Na široké, pozvolné a skoro prázdné modré sjezdovce Lilka upadla, bohužel si při tom přetrhla křížový vaz v pravém koleni. Udělala ještě neúspěšný pokus sejít dolů bez lyží, ale nakonec jí vezli dolů na sáních dva mladí a krásní Frantíci Bruno a Kristof. Náš Michal jí doprovodil do nemocnice a nakonec jen tak tak stihli autobus do Prahy, Lilka už s ortézou na koleni.                                   

                                                         Tak snad zase za rok. Olina