Detail článku "Kokostezka 2.12. 2017 "

KOKOSTEZKA 2.12.2017

 

Krásnou přírodou kolem Berounky.

 

Všichni jsme se dopravili vlaky vypravenými z hlavního a smíchovského nádraží do Berouna. Ze Smíchova nás vezl osobní vlak, který se České dráhy rozhodly v roce 2016 pojmenovat po režiséru Jiřím Menzelovi; zřejmě také proto, že zastavuje v Loděnici, kde se pod Menzelovým vedením natáčel oscarový film Ostře sledované vlaky (foto ve Fotogalerii).

 

Za lehce mrazivého slunečného počasí, posilněni v Berouně z vlastních zdrojů, jsme se  rozdělili na dámskou a pánskou skupinu. Před odchodem, při losování o tom, kdo udělá zápis do kroniky, ač jsem byla na Kokostezce poprvé, jsem si vytáhla Černého, leč milého Petra.

 

Tak tady to je:

 

Dámy vyrazily na téměř 13kilometrovou procházku z Berouna po Stezce sv. Ludmily směrem na Tetín, kolem fary ke kostelu sv. Ludmily a sv. Kateřiny, dál kolem kostela sv. Jana Nepomuckého se hřbitovem, odkud byl nádherný výhled na Berounku. V Tetíně, ač bylo ještě brzy, jsme objevily útulnou vinotéku, kde jsme se zahřály skvělým svařákem, a pak pokračovaly přes Kodu do Srbska. Cestou jsme kvokaly a kvokaly :-):-):-)

 

V Srbsku jsme narazily kousek od nádraží na první hospůdku, která nás zlákala příjemným meníčkem, a tak jsme rozhodly, že bude naše.

Pivo, polévka, smažené syrečky, odvážnější (Jana N. a já) si daly bramborák, což se nám do hodiny dost vymstilo (bez podrobností).

 

Hned poté, co jsme hospůdku opustily, jsme se na mostě přes Berounku potkaly s našimi rozveselenými pány. Po společném fotu (ve fotogalerii) se obě skupiny odebraly každá na jiný břeh řeky směrem na Beroun. Šli jsme přibližně stejným tempem a několikrát jsme se vřele zdravili přes vodu příznačným "Kokoko-dák" a "Kykyry-ký".

 

Ještě před setměním jsme se všichni sešli v pivovaru Berounský medvěd a pak postupně odjížděli na Prahu: řepská sekce opět přes Loděnici a Rudnou na Zličín, ostatní po hlavní trase na Smíchov. 

 

Velký dík Mirkovi a Olině Panuškovým za skvělý výběr a naplánování trasy.

 

za dámské účastnice

(Mary, Jana, Martina, Soňa, Olina P., Lenka, Dáša)

 

zapsala 3.12.2017 Dáša Boháčová