Detail článku "Filipova Huť 21.2. - 28.2.2016"

Asi čtrnáct dní před odjezdem jsem začala sledovat web kamery na Filipce, Modravě, Kvildě, apod. Co tři dny se střídala tráva se sněhem. Když jsme v neděli dorazili, vítězila tráva a lilo jako z konve. Přijeli Olina se Zdenálem a Moničkou, Yvetta s Richardem a Jirkou Karešem, ti s sebou vzali  kamarády Hanku s Michalem, Martina Vernerová, Jana s Honzou, Milošem a Jiřkou, Alena s Yvasem, Vytláča a Michal Čakrt, Ivanka, Marcela, Martina Mlýnková, Pavelek, Míra a já. Prostě plná chalupa, kde je zase několik vylepšení v podobě věšáčků a polic na pokojích.

 

V pondělí jsme se probudili do krásného dne, bohužel jen se zbytky sněhu, zato stav vody na všech blízkých tocích byl vysoký. Vydali jsme se pěšky přes Modravu, kolem kanálu a přes Turnerovu chatu na Čeňkovu pilu. Jelikož ale byly všechny hospody zavřené, tak většina to na Antýglu otočila, někteří rovnou na Filipku, jiní podél Hamerského potoka přes Horskou Kvildu. Večer slavil Yvas 70. Alenka pro nás připravila tatarák s topinkami a pohostili nás pivem a moravským vínem.

 

V úterý pršelo, pršelo a pršelo. Dopoledne se sedělo v chatě a popíjelo, odpoledne vyrazili chlapi na Zlatou Stezku na pivo a holky do hotelu Mádr na kávičku. Spokojeni jsme nebyli. Na Stezce měli kyselé pivo a v hotelu byla velmi laxní obsluha. Aspoň že se k dešti přidal sníh a večer už chumelilo.

 

Od středy konečně běžky. Odpoledne došlo k prvnímu střídání, kdy nás, celotýdenní, někteří opustii a večer je nahradili Lilka s Monikou a Bětkou, Petr Misík a Gigi, které ještě ve čtvrtek doplnil Petr Köppel, Čenda a Gábina se synem a partnerem. Po večerech se jako obvykle kecalo, zpívalo, vařilo, jedlo, hrály se karty, scrabble, Asociace, Piráti ... a také se pilo.

 

Do konce týdne (čtvrtek, pátek, sobota) jsme běžkovali na známých místech (Březník, Černá hora, Kvilda i ta Horská, Bučina ...). Nějaký dobrý oddíl byl až v Prášilech. Protože bylo krásně, sněhu ubývalo a v sobotu už to bylo na hraně nebo spíš na trávě.

 

V neděli jsme uklidili chatu a doufali, že za rok budeme mít víc sněhu, po těch hubených letech bychom si to už určitě zasloužili. Málem jsme odjížděli s vroubkem, u jednoho pokoje nebyly klíče, ale po  pár mailech se pan správce přiznal, že nám je nedal, měl je u náhradních. Uf!

 

Olina P.