Detail článku "Filipova Huť 23. 2. - 2. 3. 2014"


     Tak  jsme se zase sjeli na Filipce. Zdenál s Olinou a Moničkou, Michal s Martinou, Köppelovi se Soňou, Jana s Honzou a Milošem přivezli Vencu, Pavelek a já s Mirkem, Martinou a Janíkem.
     Sněhu bylo opravdu málo, tudíž jsme někteří k běžkám přibalili ještě kola. Ale ani na kola to nebylo nejlepší, protože v lese byly zmrazky. To se stalo osudné Mirkovi, který si při pádu protrhl troje kalhoty i stehno.
     Ve středu odjela Soňa s Martinou V. a vystřídaly je Lilka s Monikou a Bětkou. Dorazil i Vytláča s Čendou a ve čtvrtek nás ještě doplnil Zdeněk s Ivou.    
     Na běžkách se dalo jen na Březník a zpět na Modravu, ale kvalita sněhu nebyla valná. Nicméně zkusili jsme to všichni, alespoň jednou. Jinak většina chodila na pěší výlety, které byly nejlepší, protože celý týden bylo překrásné počasí.
     Na Modravě vyrostl penzion s minipivovarem, ale pivo nic moc. Lepší bylo přes ulici u Dáši, nebo doma, na chalupě jsme vypili tři sudy.      

     Po večerech se hrály karty, scrable i jiné hry. Dva večery nám Zdenál zpříjemnil hrou „Milionář“, ve které jsme si připomněli 80. léta. Šly nám filmy, stanice metra, disidenti i kultura, ale všichni jsme pohořeli v zahraniční hudbě a posléze i v české. Týden bez sněhu byl i týdnem bez vlastní hudby.
    Tak snad za rok to bude se sněhem (a hudbou) lepší.        
Olina P.