Detail článku "FILIPOVA HUŤ 20. – 27.02. 2011"

Přítomní:  Olina a Míra Panuškovi, Yvetta Panušková,  Ivanka a Jiří Dvořákovi, Mary Vytrhlíková, Olina a Monička Zemanky, Bráška Zeman, Zdeněk Kocábek, Marcela a Petr Köppelovi,  Ivana Maturová, Eva Plhoňová, Honza Maňák, Vašek Krotil, Pepa Šípek, Jiří Vytlačil, Pavelek Ďásek, Jana Nová, Monika a Petr Misíkovi, Alena Svobodová, Alena Soukalová, Michal Čakrt, Martina Vernerová, Věra Hedervári s Laurou a pes Sára.

Rok se sešel s rokem a opět jsme se sjeli na chatě jménem Fram na Filipově Huti. Její provozovatel nás mile překvapil dalšími úpravami a sousedi naproti tím, že otevřeli příjemný a nekuřácký bufík, kam se dá jít přes silnici se džbánkem na pivko. Během týdne se našli někteří, kteří tam šli rovnou v pantoflích, prostě jako doma.
Se sněhem to až tak velká sláva nebyla. Po únorovém teplém týdnu, své vykonal i teplý vítr a potom toho už moc nenapadlo. Čekaly nás ale velké mrazy i přes den, po létech se opět mazal zelený vosk. Sluníčko nás naopak provázelo celý týden a svítilo na plný úvazek. I my jsme se postavili k této akci čelem a po loňském Gambáči, který se nedal pít, se přivezla a pila Plzeň.
Společenské večery byly zpívací a já tímto děkuju hlavně Mírovi, protože jsme si spolu báječně zahráli a mnohdy jsme hrábli hluboko do archívu našeho mládí. Karty a Scrablle byly samozřejmostí. Jako vždycky se vedla debata o tom, co pravidla připouští a co ne. Tentokrát bojovala Martina za výraz –čůr. Proč by nemohl být jeden čůr, když loni byla na scéně jedna hus. Větou – za čůrem si stojím- bylo vše jasné.
Ale celý týden byl poznamená nějakým bacilem, který nám tam poletoval a skákal z jednoho na druhého. Vždycky se zdržel tak dva dny a podle zpráv vím, že s Ivanou a Vaškem odjel až do Prahy. Úvodní noc byla naopak ve znamení zpráv a telefonátů, protože Adam Köppel se stal otcem dcery Klárky. Protože někteří z nás později přijížděli a nebo dříve odjížděli, byla objednána krabice bublinek, kterou jsme Klárku zapili. V kombinaci s Metaxou a pivem to prověřilo, co vydržíme. Pořád ještě dost.
Týden klidu a pohody utekl jako voda. Tak zase za rok…..

Napsala:Mary