Detail článku "Cesta za zdravím na svatého Jiří 2013"

Tak se opět sešel rok s rokem a na sv. Jiří /19.4. – 21.4. 2013 / jsme se vydali  místo již do hodně prochozeného Středohoří (protože tam dle organizátora známe každej kámen)  do oblasti šluknovského výběžku. Navštívili jsme i  saské městečko Sebnitz, ve kterém jsme poobědvali v  útulné hospůdce a Zdenál si koupil mašinku v  muzeu vláčkových modelů, které se zde léta vyrábějí.

 

Ubytováni jsme byli v penzionu Balnika v Mikulášovicích na úpatí vrchu Tanečnice.

Akce se zúčastnili – 

Samozřejmě organizátoři – Vytláča a Čenda  Pavel Keprta+ Pavlína, Petofi + Martina Pavelek , pak Kolega  Dvořákovi , Lenka Zavadilová Mary, Vykyš, Panuška  Zdenál, Lilka  , Panuška  Honza Maňák + Jana Nová Organizátoři oprášili starší hru – Cestu za zdravím.

Ohlédli jsme se jednak za tím, co jsme si v životě užili, ale také jsme museli brát ohled na to, jaké stopy na našem zdraví uplynulých 10 let zanechalo. Roli hrála i náhoda, ale také schopnost správně odhadnout svou životní situaci.

Všichni jsme začínali na stejné úrovni, bylo nám 20 let, zdrávi jako řípy a 1000 Kč na účtu. Peníze jsme mohli investovat do kvality života, zdravotního pojištění, do prevence nemocí, ale i část prostředků uspořit na horší časy. Pomocí karet jsme si mohli vylosovat určitý zdravotní stav – zde přišla na řadu zmiňovaná náhoda. Pokud nám padla špatná karta, tak ani sebelepší investiční úvaha neobstála.

Po celodenním úsilí si nakonec titul Žrout života odnesla Lilka za nejlepší kombinaci opatrnosti, požitkářství a štěstí. GRATULUJEME!!!!! Součástí sobotního večera bylo  natáčení písní "starého dobrého Vytláči" v malém improvizovaném studiu.

Kulturu, ale i hru jsme si všichni moc užili.

Tedy až na mě, která hned v prvním kole vypadla a dožila se pouze 20 let, zatímco Lilka 80 let a ještě si plnými doušky užívala!!!!

Pavlína Cmuntová