Detail článku "Cesta jenom tam 11.-12.6.2011"



Účastníci: Pavel Vyleta,Vašek,Mirek Vykydal i Panuška,Ríša Habrych,Honza Maňák a Jana,
Jarda Čubr a Pavelek
Jelo se starým motoráčkem M131.1386 zvaným Hurvínek z roku 1954 se spolkem Lokálka Group Rokycany,který byl tažen k lokomotivou Bivoj (T 211.0055).
Sešli jsme se na Smíchovském nádraží v sobotu okolo 8,15hod a jako sedmnáctá trasa zaujali strategické místo na chodbičce před záchodem a začali s konzumací šampaňského s melounem.
Jako vždy bylo ve vláčku čepované pivo do vlastních půllitrů,které točil Vašek.První zastávka byla ve městě Příbram,kde nás čekala exkurze do hornického muzea (parní těžní stroj, vodní kolo, důlní vláček,důlní chodby v bývalých dolech Anna a Vojtěch.
Výstup na Svatou horu jsme nechali jiným trasám. Zato posezení v hospůdce jsme si utéci nenechali.V Příbrami se od nás oddělili Pavel Vyleta,Pavel a Jarda Čubr,kteří se vraceli do Prahy na Viktorku.
Další zastávkou byla Březnice,což je historické městečko, kde poblíž nádraží je pěkně opravený zámek s parkem a soukromý pivovar Herold.
Tam jsme nafasovali další sudy do vláčku a na večer (Herold 12°ležák a speciál polotmavý 14°Granát).Domluvená byla od 15 hodin exkurze do pivovaru za 80 Kč/osobu.V ceně byla ochutnávka piva a tak jsme vstupenku prakticky propili na nádvoří v blízkosti sudu.Samotná prohlídka byla sice trochu strohá,ale také zajímavá
Původní představa zakempování poblíž trati Blatná - Nepomuk u zastávky Životice a spaní na louce u lesa s ohněm, špekáčky, točeným pivem Herold, hudbou a  zpěvem se z důvodu intenzivního deště konat nemohla.
A vtíravou otázku,která na nás dolehla na opuštěné zastávce uprostřed polí (A co teď) nám pomohl vyřešit pan vedoucí z restaurace v Životicích,která nám poskytla prostor pro společenské vyžití,ochotný pan vedoucí nám i naše sudy odvezl a navíc jsme se tam mohli i usušit a najíst. To asi nejvíce přivítal Mirek Panuška,neboť přijel v dešti na kole.
V neděli nás motoráček dovezl do Plzně a po obědě  jsme pokračovali  rychlíkem do Prahy.

Zapsal Ríša Habrych