Detail akcí pořádaných 27.04.2024

26.04.2024 - Polevsko

sv. Jiří 2024

Vážení příznivci tradiční akce sv. Jiří!

 

Stav přihlášek na letošního sv. Jiří, který bude mít základnu v penzionu Na křižovatce v Polevsku - obec mezi Novým Borem a Kytlicí (www.restaurace-polevsko.cz) je uspokojující.

 

Je nás zatím 23 včetně odhlášených a omluvených (omluv netřeba, přesto za ně děkuji, potěší, že kladate naší akci tuto důležitost).

Tento počet pana majitele rovněž uspokojil a nebude nám již další zájemce ubytovávat, čili jinými slovy, penzion je pouze náš! :-)

Vzhledem k této skutečnosti mohu tedy nechat ještě pootevřená dvířka pro případné další zájemce. Slíbit ovšem dalším deseti zájemcům registraci již nemohu, odhadem máme volná tak 3-4 místa.

Přihlášené po uzávěrce pak uvědomím o výsledku po svém návratu z Francie koncem března.

Tedy to hlavní: SVATÝ JIŘÍ 2024 BUDE!!

 

A věřme, že se vydaří - s Čendou pro to děláme jako každý rok maximum, i když s přibývajícím věkem se obsah tohoto maxima každoročně snižuje a i naše vzájemná komunikace je čím dál složitější a vyžaduje většinou delší vysvětlování dříve srozumitelných myšlenek.

 

Ještě technický detail:

Vy, co jste nezaplatili zálohu (cca polovina přihlášených), již tak nečiňte, vše srovnáme na akci. Neplatiči jsou všichni, ke kterým mám plnou důvěru, že na poslední chvíli nás v tom nenechají. Totéž se týká případně i dalších přihlášených.

Jinak do penzionu si vezměte dostatek hotovosti, za platby kartou se nemůžeme zaručit. Ale o tom ještě více v posledním oznámení před akcí.

 

Sv. Jiří 2024 zdar!!!

 

Jiří V. - vyciťuje Čendův souhlas 

------------------------------------------

 

 

Průběžná informace - únor 

 

Jste zatím rozděleni na dvě skupiny, kupodivu nepropojené.

- První jsou přihlášeni aklamací - zaevidoval jsem je a zálohovou platbu zatím neodeslali. Nevadí, stačí opravdu do poloviny března. Sem patří Vykyš, Pavelek, Köppelovi, Panuškovi, Šárka Finková, Lilka.

 

- Druzí se nepřihlásili, ale rovnou naslepo zaplatili (děkuji za důvěru). Sem patří Dvořáci, Michal Č.

 

Připomínám ještě termín pro přihlášky nejpozději do 13.3.2024 se zálohou 1000 Kč/os na účet 1090618123/0800.

Především k mým rukám, protože hlavním a zodpovědným organizátorem přs účast a pobyt jsem já.

 

V průběhu února, protože je dlouhej, předpokládám další příznivý vývoj a přihlašovací smršť pak po návratu ze Šumavy počátkem března. 

 

Co se týče hry, ještě se s Čendou hádáme, leč zvolna kráčíme rovněž ke konsensu a tudíž k finální podobě. Zde bohužel bude mít hlavní slovo on, pokud se neshodneme - to je trochu mrzuté, můžeme s tím dokonce i nesouhlasit, ale to je jeiné, co se s  tím dá dělat :-(

Sv. Jiří zdar!!!

Jiří V. - vyciťuje Čendův souhlas (s výjimkou věty končící mračícím se emotikonem)

 

------------------------------  

 

Ubytování: kapacita penzionu je základní 26. lidí, s tzv. „pohotovostním pokojem“ v podkroví se dostáváme na 29, čili bychom se s ohledem na minulá léta měli všichni směstnat. Problémem trochu je 7 manželských postelí, v případě využití „pohotovostního pokoje“ přibude ještě jedna. Zde děkuji Béčku za přesný rozpis pokojů a postelí v nich. Další problém by mohly být 4 palandy – tedy dvoulůžka nad sebou. Přesný rozpis pokojů dám v některé z dalších informací. Nyní jen pro představu by si manželské a dlouhodobé páry měly naplánovat na akci sv. Jiří alespoň příměří, abychom je na manželské postele mohli šoupnout. Možná, kdyby se našli i nějací šikovní buzíci …  Nebylo by to od věci a dneska už to není žádná hanba. A čtyři případní dobrovolníci nahoru na palandy (jen pro případ silného naplnění penzionu!) – zatím k přemýšlení. Jinak určíme my podle váhy a funkčnosti prostaty.

 

 

Trasa:  Zatím neupřesněna , počítáme asi tak 12-15 km mírně zvlněnou krajinou (kdo bude chtít vystoupit na Klíč, bude to volitelné stejně jako vloni Luž). Část jsme si prošli a udělalo to na nás dobrý dojem.

 

 

Stravování:  V penzionu se vaří hotovky standard cca 150 Kč – výběr ze zhruba pěti jídel typu česká kuchyně (dršťkovka, vepřo- knedlo, kuřecí řízek, guláš atp.). Takže bude možno večeřet jak v pátek tak i v sobotu. Snídaně sobota a neděle: švédské stoly.

Pitný režim: plně v režii penzionu, nemusíme řešit žádnou pípu ani půllitry. Pivo Plzeň ( v době naší návštěvy 45 Kč! – možná něco zvednou, ale asi nic zásadního) a Kozel 11 (cenu jsem přesně nezjistil), víno taky slušné – nějaké sedmičky Valtice.

 

 

Cena: zatím neupřesněna, budeme vyjednávat až po uzavření přihlášek. Preferujeme zaplatit celou chalupu pro sebe (jako při minulých dvou sv. Jiří) a pak to rovnoměrně rozpočítat a to i při vědomí, že někdo bude spát komfortněji a jiný méně. Byznys třídy a jiná kvalitativní segregace by byla jen účetně složitá, věřím, že se s tím srovnáme. Předběžně počítejte cca 800-1000 osobo noc i se snídaní. Ale pokusíme se to nějak příjemněji posunout, pokud nás bude dost. 

 

 

Přihlášky: Přijímám hlavně já – tedy Áčko a vedu hlavní evidenci. Béčko můžete dávat pro sichr do kopie. Pouze písemně (ta moje hlava…). Termín nejpozději do 13.3. se zálohou 1000/osoba na účet 1090618123/0800.

 

 

Poznámka závěrem:  Pokud by počet přihlášených překročil číslo 29, přednost dostanou ti, co se zúčastní hry a tudíž i turistické části. Datum přihlášek je tedy až druhým pomocným kriteriem pro možnou účast. Ale mám pocit, že se tak nikdy nestalo, přes 30 nás nebylo nikdy, takže i nechodiči se hlašte. V onom promilovém případě, pokud byste tahali krátkou slámu bych vám samozřejmě zálohu vrátil.

 

Jiří (autor tohoto textu) a Čenda – duchovní otcové   Sv. Jiří