Detail článku "Není trojka jako trojka……..23.12. 2010"

Když se začalo organizovat předvánoční setkání a procházka večerní Prahou, domlouvala se i hospoda, do které potom usedneme. Po loňské návštěvě u Glaubiců padla volba na restauraci U tří trojek. Sraz účastníků byl u lávky na konci Letenských sadů, potažmo na tramvajové zastávce Chotkovy sady. Tu jsem já na mapě Prahy nemohla najít, Martině Vernerový se ve vyhledavači jako Chotkovy sady ukázal pověstný Sherwood u Hlavního nádraží. Nicméně přes tyto peripetie jsme se nakonec na daném místě sešli v sestavě: Dvořáci, Panuškovi, Michal s Martinou, Petöfi s Martinou, Lenka Z. Mirek V. a já. Za sebe musím přiznat, že jsem po lávce nad tramvajovou tratí šla poprvé v životě. Z Chotkových sadů se otevírá skutečně krásná vyhlídka na Prahu. Sice lehce v oparu, ale bylo to pěkné a působivé. Okolo Oranžerie se jít nedalo, tak jsme okolo letohrádku královny Anny došli na Pražský hrad. Skoro liduprázdný, krásně osvícený, lehce tajemný, mělo to krásnou atmosféru….
Tam se k nám připojila Lilka, která nás nejprve přehlédla, jak krajinu, v domnění, že jsme nějaká organizovaná turistická jednotka. Dolů jsme šli Nerudovkou, kde Mirka s Michalem málem zavalil sníh padající ze střechy. Za chvíli už jsme byli dole na Malostranském náměstí a hned vedle restaurace U Schnellů se nacházel cíl naší cesty. Pan vedoucí se sice divil, že nemá napsáno, že jsme si rezervovali stůl, ale prý mu to asi druhá směna neřekla. Až když jsme dosedli, došlo nám že: Martina si našla na internetu restauraci U tří trojek a tam nám objednala stůl. Dokonce domluvila, aby nás obsluha nevyhodila v deset hodin, že si dáme jejich menu a setkalo se to s velmi pozitivní odezvou. No jo, jenže jsme seděli v restauraci U tří zlatých trojek na Malé straně. Ta, kam nás Martina objednala je na rohu ulic Rokycanova a Roháčova na Žižkově. To je dobrá hospoda, kam jsem občas chodívala na pivo s Jardou.
Nastalo obrovské veselí, protože hrozilo nebezpečí, že tam dorazí Petr Misík, který běhal Prahou a sháněl dárky. A taky jsme si představovali ten zpočátku natěšený a posléze nasraný personál, který vyhnal štamgasty, aby pro nás měl volno. Možná byla na dveřích i cedule, že dnes je to pro uzavřenou společnost. Tohle téma nás rozesmávalo po celý večer. Petr se projevil, jako chytrý kluk a dorazil na Malou stranu, zrovna tak jako Alenka Z. Pak už jsme u dobrého jídla a pití prožili krásný předvánoční večer. Mě se tahle tradice moc líbí.
Zároveň se devčata domluvila, že nadcházející MDŽ oslaví na vrcholu Vítkova a pak si objednáme stůl U tří trojek, aby se nějak napravil „vánoční omyl“.

Napsala:  Mary