Detail článku " FILIPOVA HUŤ 14. – 22. 02. 2009"

Přítomní:  Vašek Krotil, Honza Maňák, Petr a Marcela Koppelovi, Míra Panuška, Olina          Kadeřávková, Vlaďka Vydrová, Pepa Šípek, Lilka Sussmannová, Zdenál Kocábek, Jiří Vytlačil, Helena Kleckerová, Kamil Šmejkal, Zdeňka Habrychová, Veronika Nováková, Věra Nováková, Adéla Bartáková, Karel Obdržálek, Yveta Panáčková, Ríša Vacek, Olina Zemanová, Eva Plhoňová, Ivana Maturová, Mary Vytrhlíková, Standa a Milena Hejdovi, Jirka Gigi Dvořák, Monika a Petr Kosíkovi, Jana Nová a Pavelek Ďásek.

   Bylo nás tentokráte úctyhodné množství, chalupa se naplnila až po střechu. Hned první večer nás naštvali v našem jinak oblíbeném Korýtku. Nejdříve tvrdili, že rušíme jejich hosty při večeři. Byli ve vedlejší místnosti a slovy čtyři. Pak jim vadilo, že jsme hluční. No to jsme, ale kde jinde než v hospodě se dá halekat a veselit se. Už jsme tam během týdne nešli a pilně jsme navštěvovali Hájenku. Proti loňsku, kdy jsme sníh v lese hledali, se letošek odměnil nádhernou zimou. Sníh se jiskřil takovou bělostí až oči bolely, padal a padal a tak naše pády byly jako do peřiny. Jenom už, jak máme věk a kila, začíná být problém se vyhrabat a postavit. Skoro celý týden se mazal zelený vosk, protože bylo stále okolo mínus 12 až 15 stupni. Myslím, že každý z nás si užil dovolenou podle svého. Večery pak byly jako vždy naplněné buď zpíváním nebo hraním našich oblíbených společenských her. I nové přírůstky do naší společnosti se osvědčily. Určitě jsme všichni pochopili, že učitelka je diagnóza, v případě bývalé tělocvikářky i s trvalými následky. Když i Vaška bolela hlava a uši….
Já osobně jsem tak druhý den zapomněla na to, kolikátého je a jaký je den, prostě dokonalá relaxace a uvolnění od běžného fofru. Když chlapci sčítali, nikoliv lidi, ale vypitá piva, rozhodli se, že zápis napíše ten z naší trasy, kdo bude v konzumaci nejblíže číslu 17. Tak jsem to trefila a je mi jasné, že příště musím víc chlastat……


Zapsala:   Mary